Testers

Welkom bij Takaro!

Wat leuk dat je Takaro wil testen op jouw basisschool. Je kunt tijdens de hele testperiode gratis gebruik maken van ons platform. Deze periode duurt tot en met 1 juni. Tijdens de testperiode stellen we je een aantal vragen. Met jouw antwoorden help je ons om Takaro te verbeteren. Jij kunt ons natuurlijk ook vragen stellen. Neem contact met ons op voor suggesties, opmerkingen en vragen.

Veel muziekplezier!

Hoorspel

HOE WERKT HET?

1
Registreren

Registreer je als gebruiker op het platform. In de testfase is dit gratis.

2
Stel je voor

Laat ons weten wie je bent en waar je Takaro gaat testen.

3
Aan de slag!

Kies een Takaro en laat de kinderen uit jouw groep creatief ‘spelen’ met geluid.

4
Evalueren

Je ontvangt per mail vragen over het gebruik, inhoud en vorm van het platform.

Een deel van het Takaro-team

Even kennismaken…

Takaro is een initiatief van Cultuur Oost en wordt ontwikkeld door TacT Muziek. Het team van Takaro waar je tijdens deze testfase vooral contact mee hebt bestaat uit Lous en Arjan. Lous is inhoudelijk ontwikkelaar en Arjan is projectleider. Heb je vragen of opmerkingen? Mail of bel ons gerust.

Graag horen we ook wie jij bent, vul daarvoor het formulier in onderaan deze pagina!

Team - Lous-8
Lous
Ontwikkelaar
Team - Arjan-8
Arjan
Projectleider

Waarom Takaro?

Kerndoelen
Met Takaro geef je invulling aan de kerndoelen 54, 55 en 56 uit het onderwijscurriculum. Takaro is voorbereid op het nieuwe curriculum.
Leerpsychologie
De onderwijstheorieën ‘Zone van naaste ontwikkeling’ van Vygotsky en de ‘Meervoudige intelligenties’ van Gardner liggen ten grondslag aan de ontwikkeling van Takaro. Takaro geeft aan alle kinderen ruimte om betekenis te geven aan hun muzikale ontwikkeling
21e eeuwse vaardigheden
Creatief denken, kritisch denken en probleemoplossend denken worden iedere Takaro gevraagd van de leerling. Takaro geeft invulling aan het ontwikkelen van 21e eeuwse vaardigheden.
Procesgericht
Takaro draagt bij aan vormend en procesgericht werken. Iedere Takaro bevat een overzichtelijke lesbrief. Zodat leerling een zelfstandig, verdiepend en onderzoekend proces kan doorlopen.
Taxonomie van Bloom
Takaro daagt leerlingen uit in hogere orde denkopdrachten. Takaro is opgebouwd uit de fases ‘Ontdek’, ‘Creëer’ en ‘Laat je horen’. Deze fases zijn gekoppeld aan analyseren, evalueren, en creëren.
Onderzoekend en ontwerpend leren
De leerling onderzoekt en ontwerpt zijn eigen geluid en muziek. Niet volgens voorgeschreven patronen en voorschriften. Een creatieve uitdaging op ieder niveau.