Scroll Top

Doe maar mee band

Doe maar mee band

De Doe Maar Mee Band is speciaal opgezet om connectie te maken tussen muziekverenigingen en scholen. Door elkaar op te zoeken kan iedereen ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken en in de Kindermuziekweek een knallend optreden geven. Ook als je nog geen instrument speelt kun je meedoen door te zingen, te dansen en bodypercussie te spelen. Het optreden kan gegeven worden op school, de muziekschool, in het park of op de trappen van het gemeentehuis.

Met jouw klas, Doe Maar Mee Band of orkest een Takaro maken? Onderaan deze pagina vind je een mini-Takaro!

Bekijk de trailer

De vijfde landelijke editie van de Kindermuziekweek vindt plaats van 24 maart t/m 2 april 2023. Ruim 100 organisaties, van het Concertgebouw tot een kinderdagverblijf en van het Rotterdams Philharmonisch Orkest tot een lokaal jeugdensemble, organiseren samen meer dan 350 activiteiten.

Compositie

Tijdens de Doe Maar Mee Band is componist Remy Alexander met verschillende klassen in Gelderland bezig met Takaro. Er wordt speciaal voor de Doe Maar Mee Band een compositie geschreven waarin iedereen mee kan doen. Samen met professionele musici, schoolklassen, muziekverenigingen, popscholen… noem maar op!

Wil jij ook een Takaro doen in de kindermuziekweek? Hieronder vind je een mini-Takaro om aan de slag te gaan met jouw klas!

Wereldreis

Wauw, wat zijn er veel landen op onze wereld. En wat veel verschillende mensen, culturen, landen en… klanken! Overal klinkt andere muziek. Ga samen met je klas op avontuur, en ontdek welke klanken en muziek jullie kunnen ontdekken!

Wat je kunt gebruiken

  • Instrumenten
  • Kosteloos materiaal
  • Je lichaam (je stem, body-percussie)
  • Vul zelf maar in!

Bekijk de opdrachten

Andere Takaro's die je ook kunt proberen